Träff i Piteå,  5-6 februari 2019
Industriella mätmetoder och 3D-skanning  är temat på kommande nätverksträff den 5-6 februari i Piteå med spännande föredrag och studiebesök.

Välkommen!

Träff i Varberg 24-25 april 2018
Nätverksträffen i Varberg  den 24-25 april var under temat: Från nano till makro. Allt från grafen, nanopartiklar, laserteknik till reparationsmetoder för vindkraftsblad. Studiebesök hos företaget Carbon & Composites Sweden AB som bl.a. tillverkar bandyklubbor av kompositmaterial - stort tack till Bernt Eklund.

Vårträff i Malmö den 8-9 maj
Dansk smörrebröd – blandat gott från flyg, fordon och infrastruktur är temat på vårens nätverksträff med fokus på rationella processer för högvolymproduktion. Studiebesöket den 9 maj var förlagt till flygplanstillverkaren BlackWing och deras nya anläggning i Eslöv. Gemensam middag intogs i Köpenhamn.

Nätverksträff i Göteborg
Senaste träffen ägede rum den 20-21 oktober, i Göteborg, och då närmare bestämt på Arken Hotel & Art Garden Spa. Träffens tema var Säkerhet, processer och smarta material. Ett intressant studiebesök genomfördes på Aston Haralds nya anläggning på Hönö den 21 oktober.

Arbetsmiljö i fokus i Rosersberg den 19-20 april 2016
Den senaste nätverksträffen ägde rum i Rosersberg strax utanför Arlanda. Här finns företaget Envirotainer som besöktes den 20 april. På listan av föredragshållare fanns bland annat Carina Danielsson med studenter från Campus Varberg som pratade om kompositutbildningen och Marianne Walding från Arbetsmiljöverket som gick igenom förordningen Kemiska arbetsmiljörisker.

Automation på temat Linköping den 3-4 november 2015
Kostnadseffektiv tillverkning av kompositprodukter blir allt viktigare för att öka konkurrenskraften.  Automation/robotisering är ett intressant verktyg för en effektivare tillverkning, och det börjar komma billiga, flexibla lösningar som passar mindre tillverkare. SMF Flyg syftar till att stötta små- och medelstora företag som vill bli leverantörer till flygindustrin och vill därför bjuda in till en inspirerande automationsdag! Ta chansen att lära av hur SAAB och GKN arbetar för att införa mer automation i sin tillverkning och träffa ledande utrustningsleverantörer och integratörer som visar upp ny teknik.

Något studiebesök den 4/11 som vi planerat för blir tyvärr inte av.

Nätverksträff i Göteborg den 2-3 juni 2015
Den senaste träffen ägde rum den 2-3 juni på hotell Arken i Göteborg. Temat för denna träff var Från metall till komposit. Den 2/6 gjordes studiebesök på Volvo och den 3/6 blev det korta men mycket intressanta föreläsningar, inte minst från flera underleverantörer till fordonsindustrin.

Anders Holmkvist, Inxide
Anders Holmkvist från Inxide berättad eom lättviktsprojektet SåNätt
och om deras processer för komposittillverkning.

Nätverksträff i Halmstad,  21-22 oktober 2014
Höstträffen ägde rum i Halmstad på Tylösand under temat Kompositer och Miljö. Studiebesök skedde på FlexProp och DIAB den 22 oktober.

Svensk Kompositforskning 2014, Lund 2-3 april
I ett samarrangemang mellan Polymercentrum, Lunds Universitet, LIGHTer och Svensk kompositförening anordnas en konferens under temat Svensk Kompositforskning 2014.
Konferensen ger ett fin möjlighet att få en överblick över all intressant forskning som pågår inom industrin och forskningsorganisationer.

Höstträff i Linköping!

Den 29-30 oktober 2013 ägde hösten träff rum i Linköping på Frimurarehotellet. Temat var Kompositer i Rymd & Flyg. Mycket intressanta föredragpresenterades av bl.a. Saab Aerostructures, RUAG Space, Exova GKN Aerospace Applied Composites och Compraser.

Mycket uppskattade studiebesök genomfördes hos Saab Aerostructures, Exova och RUAG Space.

Max Krogager berättar engagerat om sin             Jan Erik Lindbäck, Saab Aerostructures, pratade
kompositerfarenheter.                                            om trender inom civilt flyg.

Vårträffen i Västervik 2013

Vårens nätverksträff ägde rum i Västervik med temat Sammanfogning och konstruktion. Den  23/4 hölls föredrag om bl.a. limning och pultrudering med avslutande middag på kvällen. Den 24/4 blev det besök på Marström Composite och Windy Boats.